Transformational cupping

Mentale en lichamelijk trauma´s die je je hele hebt leven verzameld, zetten zich als onderhuidse verklevingen en opgehoopte afvalstoffen in het lichaam vast. Deze opeenhoping van afvalstoffen en blokkades kunnen op den duur zowel lichamelijke als mentale klachten geven.

Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Vandaag de dag is cupping heel populair,  ook sporters en artiesten zweren er bij!

 

Unieke methode: TRANSFORMATIONAL CUPPING ®

Een techniek welke uniek en anders is dan alle andere Cupping technieken. Dit omdat een
T- Cupping behandeling op holistische wijze wordt uitgevoerd door de combinatie van de speciale bewegende techniek, Chinese geneeskunst en begeleiding met voeding als medicijn.

T-Cupping kan zowel op mentaal, lichamelijk als cosmetisch vlak geweldige resultaten opleveren!  Spieren worden soepeler, pijn verdwijnt, ademen gaat vrijer, huid gaat stralen en wordt strakker. Alles gaat stromen en je komt letterlijk en figuurlijk anders in je vel.

Hoe werkt T-Cupping?

Eerst ga ik manueel op zoek naar de verklevingen en blokkades. De cup trekt vacuüm op de huid. De verklevingen en opgehoopte afvalstoffen die daaronder zitten (niet alleen oppervlakkig maar ook dieper) zoals in je spieren en het bindweefel worden losgemaakt. Afvalstoffen worden afgevoerd en zo kan het bloed weer gaan stromen. Alles wordt in beweging gebracht! Knopen schieten los, afvalstoffen en verklevingen met vet komen los. Uiteindelijk wordt alles weer goed doorbloed en gevoed. Zo komt er weer ruimte en ook zuurstofrijk bloed kan weer stromen. Tevens heeft T-Cupping effect op de meridianen, dit zijn de energiebanen van ons lichaam volgens de leer van de Chinese geneeskunde

T-Cupping werkt op allerlei lagen

Huid
Pezen
Organen
Vet
Afvalstoffen
Aderen
Meridianen
Pezen
Organen

Spieren
Gewrichten
Trauma’s
Verklevingen
Littekens
Bindweefsel
Lymfesysteem
Gewrichten

Trauma’s

Wist je dat je lichaam verschillende trauma’s kan ervaren?

Chemisch: door voeding, verzuring, medicatie of vaccinatie
Lichamelijk: door een val of ongeluk, littekens 
Mentaal: door life events zoals burn-out, stress of depressie

De behandeling kan ook cosmetisch uitgevoerd worden zoals bij pre- en post liposuctie, op benen, buik, billen en bij love handles, op je armen, bij striae of littekens, in het gezicht of bij lipoedeem en lymfoedeem.